LactoBreath H2BT

LactoBreath H2BT

H2-hengitystesti mal-imeytymisen tai laktoosi-intoleranssin diagnosoimiseksi.

Tuotetiedot

LactoBreath


Mikä on laktoosi?

Laktoosi on kahden sokerin muodostama disakkaridi: glukoosi ja galaktoosi. Se on nisäkäsmaidossa oleva hiilihydraatti. Ihmismaidossa on noin 7%. Laktoosin oikea pilkkominen riippuu LACTASE-entsyymin suolistosta, joka jakaa sen kahteen helposti sulavaan hiilihydraattiin: glukoosiin ja galaktoosiin. Maidon lisäksi laktoosi on kaikissa sen johdannaismuodoissa: maitotuotteet, juusto, vaniljakastike, kerma, jäätelö jne.

LACTASE-alijäämä ja laktoosi-intoleranssi

Laktoosi-intoleranssi tai, tarkemmin sanottuna, laktoosin ruuansulatus, on sairaus, jolle on ominaista ruoansulatuskanavan häiriöt, jotka syntyvät tämän sokerin sisältävien elintarvikkeiden nauttimisen jälkeen, mikä johtuu laktaasientsyymin pohjukaissuolen solujen heikosta tuotannosta ja laktoosin hajoamisesta glukoosiin ja galaktoosiin, joka tässä muodossa voi imeytyä. Tämä ei ole, kuten joskus mainitaan, allergia: maidon sisältämät tietyt proteiinit tukevat lopulta maidon allergioita. Laktoosi-intoleranssi on yleisempää hiilihydraattien imeytymisen muotoa ja vaikuttaa kaikenikäisille ihmisille. Suvaitsemattomuus ilmenee monissa ihmisissä, jotka eivät useinkaan tunne kärsimyksensä syytä, useilla ruoansulatuskanavan häiriöillä, jotka voivat usein johtaa lääkäriä harhaan, mikä johtaa epätarkoituksenmukaiseen lääkemääräykseen, koska laktoosi-intoleranssi ei ole täsmällinen.

Diagnoosi ja hoito

Diagnoosi on mahdollista hengitystestin ja pohjukaissuoli-biopsian avulla ja erityisillä verikokeilla. On olemassa ”väliaikaisen” laktoosi-intoleranssin muoto, erityisesti lapsilla. Näissä tapauksissa primitiivinen syy (esimerkiksi infektiivinen gastroenteriitti) voi aiheuttaa väliaikaisen laktoosipuutoksen. Tästä syystä lapsilla on hyvä käytäntö välttää maidon antamista gastroenteriitin ensimmäisenä päivänä laktaasipuutoksena, sillä alentamaton laktoosi voi pahentaa ripulia. Hoito on ruokavaliota, ja se vaatii laktoosia sisältävien elintarvikkeiden vähentämistä tai sulkemista ruokavalioon.

H2-hengitystesti

H2-hengitystesti on tekniikka, jossa on monia sovelluksia, kuten ideaalisen imeytymiskyvyn, suun kautta tapahtuvan kulkeutumisen ja haiman toiminnan tutkiminen, jotka ovat todella vähän tunnettuja. Tämä testi sisältyy usein tutkimuksiin, jotka on tehty tiettyjen hiilihydraattien suvaitsemattomuuden diagnosoimiseksi. Normaaleissa olosuhteissa nieltynä laktoosi hajoaa suolen laktaasista glukoosiksi ja galaktoosiksi, jotka sitten imeytyvät pieneen suolistoon; jos laktaasia on pulaa, laktoosi saavuttaa paksusuolen muuttumattomana, jos bakteerifloora tuottaa fermentaatiota, joka tuottaa erilaisia kaasuja, joiden joukossa vety ja hiilidioksidi, jotka osittain kulkeutuvat verenkiertoon ja poistuvat keuhkojen ilman läpi. Tämä on periaate, johon vedyn hengitystesti perustuu. H2-hengitystestillä mitataan tällä testillä vetypaine, joka on hengitetty alveolaarisessa ilmassa.

Kuka voi suorittaa laktoosihengitystestin?

Testi voi olla hyödyllinen niille potilaille, jotka raportoivat gastroenterologisista häiriöistä, kuten ilmavaivat, loukkuun jäävä tuuli, ripuli, vatsan tunkeutuminen ja kouristukset maidon ja sen johdannaisten nauttimisen jälkeen.

Miten laktoosihengitystesti toimii?

Koe koostuu hengitetystä ilmasta otettujen näytteiden keräämisestä ennen ja jälkeen yhden tietyn sokerin, joka on liuotettu veteen (laktoosi), jälkeen muovipussiin säännöllisin väliajoin. Testi kestää neljä tuntia.

Potilaan valmistelu H2-hengitystestiin

Testi suoritetaan nollakohtaisesti (tyhjä vatsa)

  • 30 päivää ennen tenttiä on vältettävä laksatiivien ja antibioottien käyttöä

  • 15 päivää ennen tenttiä on vältettävä probioottien käyttöä (maitohappoja, jogurttia, maitoa ja muita eläinperäisiä johdannaisia). Mantelimaito, soijamaito ja maidonkorjuu voidaan kuluttaa)

  • Pidättäytyä käyttämästä muita kuin välttämättömiä lääkkeitä 12 tuntia ennen tenttiä. Tenttipäivänä potilas voi jatkaa "pelastavia" lääkkeitä, kuten verenpainetta ja sydäntä, välttäen kuitenkin Eutiroxia

  • Lääkärin on varmistettava, ettei potilaalla ole merkittävää ripulia tenttihetkellä.

Tenttiä edeltävänä päivänä potilaan on ruokittava yksinomaan:

Aamiainen:

kuppi teetä

Lounas:

lautasen keitettyä riisiä, jossa on vähän öljyä

illallinen:

kana-rinta / grillattua tai salametsäistä kalkkua / haudutettua kalaa

  • Koetta edeltävän päivän 9: stä päivästä lähtien potilaan on oltava täysin suu (ei voi juoda vettä vapaasti)

  • Koepäivänä kello 7 on potilaan PÄÄTTÄMÄT jäämään suuhun, ei pese hampaitaan, ei tupakoi, harjoita urheilua tai liikuntaa

  • On suotavaa huuhdella suuonteloa klorexidiinilla 0,2% 30 minuuttia ennen ensimmäistä poistoa

  • Testin aikana tupakointi, juominen, syöminen, purukumi tai makeiset, jotka tekevät väsyttävää liikuntaa, ovat kaikki kiellettyjä

Testin aikana potilaan on imettävä tietty määrä laktoosia ja sitten hengitettävä pussiin seuraavien 3 tunnin aikana, jolloin muodostuu ilmanäytteitä . Hengitetty ilma mitataan sitten sen sisältämän vedyn määrän mukaan. Laktoosin imeytymisen tapauksessa laktoosin nauttimisen jälkeen ja sen entsyymin puuttuessa, joka sen on metaboloitava ( laktaasi ), tapahtuu suolistossa käymisprosesseja ja vedyn lisääntyminen, joka imeytyy verenkiertoon ja hengittämällä keuhkojen kautta. Laktoosin nauttimisen aiheuttaman kaasun tuotannon kasvu verrattuna perusarvoihin osoittaa, että kohde on laktoosi-intoleranssi. Testi katsotaan positiiviseksi, kun hengitetyssä ilmassa rekisteröidyn vedyn huippu on parempi kuin laboratorioon saapumisen yhteydessä rekisteröidyt perusarvot. Muussa tapauksessa testi katsotaan negatiiviseksi . Lopuksi piikin asteikon perusteella laktoosi-intoleranssi voidaan luokitella kevyeksi, vaikeaksi tai kohtalaiseksi.

Kit - koodin osat. H2LBT

  • 25 x injektiopullot, jotka sisältävät 25 g laktoosista sertifioitua ”elintarvikelajia”

  • 25 x Lämpöpinnoitetut steriilit pussit per hengityssarja, joka on varustettu sulku- kiinnikkeillä

Lisätietoja on osoitteessa www.richeneurope.eu .


logo-Richen-Europe-srl


Hot Tags: lactobreath h2bt, valmistajat, toimittajat, tehdas, tukkumyynti, osto, hinta, gastroenterologia, ilmainen näyte

Tutkimus

You Might Also Like