Euroopan Helicobacter & Microbiota -tutkimusryhmän 30. vuosipäivä

- Jan 22, 2018-

Euroopan helicobacter & microbiota -työryhmän 30. vuosipäivä!

Se on suuri askel niille, jotka vuonna 1987 seurasivat polkua, jonka Barry Marshall ja Robin Warren avasivat 5 vuotta aikaisemmin! He olivat nuoria ja innostuneita luomaan eurooppalainen ryhmä, joka oli omistettu uudelle Helicobacter pylori -bakteerille. Olen ylpeä voidessani olla yksi heistä ja myötävaikuttanut parantamaan tämän suuren patogeenin tietämystä ihmisille. Konsepti, jonka mukaan useimmat mahalaukun taudit olivat todellakin seurausta infektiosta, on todellakin ollut läpimurto ja muuttanut paradigmaa tällä lääketieteen alalla.

Tutkimus H. pylorista, joka on rikas ja yli 40 000 julkaistua artikkelia, on avannut myös uusia aloja muilla aloilla, kuten taksonomia, jossa H. pyloria voidaan pitää Epsilonproteo-bakteerien mikroaerofiilisten bakteerien johtajana. diagnoosi, jossa kehitetään ensimmäistä kertaa ei-radioaktiivisiin isotooppeihin perustuva testi, urean hengitystesti; ja jopa lääketieteen ulkopuolelle, jossa H. pylori "ihmisen seuraajaksi" pidetään nyt tärkeänä välineenä Homo sapiensin siirtymisen reiteille Afrikasta.

Toinen tärkeä löydös, joka tapahtuu myöhemmin, on muiden bakteerien rooli, jotka ovat läsnä koko suolistossa! Tätä miljardien elävien organismien ryhmää pidetään nyt itse elimenä, jolla on monia seurauksia fysiologiamme ja toisinaan patologiasta. Siksi oli loogista, että ryhmämme sisälsi heidät tutkimusalaansa, koska H. pylorin vaikutus vatsaan ja antibioottiterapioiden vaikutus suolistossa riippuu todellakin näistä bakteereista.

EHMSG: n 30. kongressi on palannut Bordeaux'ssa, jossa se järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1988. Ryhmämme on tyytyväinen voidessamme tarjota sinulle merkittävimmän päivityksen H. pylori -infektioiden ja suolen mikrobioten alueella. Löydät tässä numerossa perinteisen kirjallisuuskatsauksen ja tiivistelmät, jotka on valittu sekä suullisille että julisteille kokouksessa.

Francis Mégraud

EHMSG: n puheenjohtaja

Bakteriologian laboratorio, Helicobacters-referenssikeskus, CHU de Bordeaux, Ranska


interviu-megraud.jpg


logo-ehmsg.png

logo-ehmsg.png