Isoja uutisia ! Kantasolut ovat bakteerien ja syövän välinen yhteys!

- Aug 21, 2017-

Uusi mahalaukun regeneraation mekanismi paljastaa Helicobacter pylori -infektion vaikutukset

17. elokuuta 2017


profile_image.jpg

Prof. Dr. Thomas F. Meyer

Max Planckin infektibiologian instituutti, Berliini

Puhelin: +49 30 28460-402Fax: +49 30 28460-401

Sähköposti: meyer@mpiib-berlin.mpg.de

Tohtori Michael Sigal

Lääketieteen osasto, Hepatologian ja gastroenterologian osasto

Charité - Universitätsmedizin Berliini

Puhelin: +49 30 45052-5092

Sähköposti: michael.sigal@charite.de
Mahalaukun karsinooma on yksi yleisimmistä syistä syöpään liittyviin kuolemantapauksiin, lähinnä siksi, että useimmat potilaat ovat läsnä sairauden edistyneessä vaiheessa. Syövän pääasiallinen syy on Helicobacter pylori -bakteeri , joka tartuttaa kroonisesti noin puolet kaikista ihmisistä. Kuitenkin, toisin kuin tuumorivirukset, bakteerit eivät talleta transformoivia geenejä isäntäsoluissaan ja miten ne voivat aiheuttaa syöpä on toistaiseksi ollut mysteeri. Tutkimusryhmä, joka työskentelee Max Planck -instituutissa Berliinissä yhteistyössä Kalifornian Stanfordin tutkijoiden kanssa, on nyt havainnut, että bakteeri lähettää kantasolujen uudistumista vatsassa yliajotuksi ja kantasolujen liikevaihto on epäilty monien tutkijoiden roolista syövän kehittymisessä. Osoittamalla, että vatsassa on kaksi erilaista kantasolutyyppiä, jotka reagoivat eri tavoin samaan kuljettajasignaaliin, ne ovat paljastaneet uuden kudostyyppysuhteen mekanismin. Se sallii kudoksen uudistumisen virittämisen vasteena bakteeri-infektioon.

<p> Mahalaukun poikkileikkaus, jossa näkyy yksittäisten solujen ääriviivat vihreinä ja niiden ytimiä sinisenä. </p>

Mahalaukun poikkileikkaus, jossa näkyy yksittäisten solujen ääriviivat vihreinä ja niiden ytimet sinisenä.

Mahalaukun poikkileikkaus, jossa näkyy yksittäisten solujen ääriviivat vihreinä ja niiden ytimet sinisenä.

© MPI infektibiologiassaVaikka on jo pitkään havaittu, että tietyt virukset voivat aiheuttaa syöpää lisäämällä onkogeenejä isäntäsolun DNA: han, se tosiseikka, että jotkut bakteerit voivat myös aiheuttaa syöpä, on hitaampaa nousta ja on vaikeampi todistaa. Vaikka on selvää, että useimmat mahasyöpä liittyvät H. pylorin kroonisiin infektioihin , mekanismi on edelleen tuntematon.


Thomas F. Meyer ja hänen Max Planckin infektibiologian laitokselta Berliinissä työskentelevät kollegat ovat monien vuosien ajan tutkineet tätä bakteeria ja muutoksia, joita se aiheuttaa mahalaukun epiteelin soluissa. Erityisesti he olivat hämmästyneitä siitä, miten maligniteetti voitaisiin saada aikaan ympäristössä, jossa solut korvataan nopeasti. He epäilivät, että vastaus voi sijaita vatsan sisäpuolella olevan rauhasen pohjasta löytyneissä kantasoluissa, jotka jatkuvasti korvaavat jäljellä olevat solut alhaalta ylöspäin - ja jotka ovat ainoat pitkäikäiset solut vatsa. Max Planckin tiimiin liittyvä Charité - Universitätsmedizin Berlinin kliininen tiedemies pääsi kumoamaan vakiintuneen dogman osoittaakseen, että H. pylori ei ainoastaan ​​tartuttaisi pintasoluja, jotka on määrä lakkauttaa, mutta jotkut bakteerit pystyvät tunkeutumaan syvälle rauhasisiin ja pääsevät kantasolun osastoon. He ovat nyt havainneet, että nämä kantasolut todella vastaavat infektioon lisäämällä niiden jakautumista - tuottaen enemmän soluja ja johtaen kärsivien potilaiden havaitun limakalvon luontaiseen paksuuntumiseen.


He käyttivät erilaisia ​​siirtogeenisiä hiiriä tiettyjen geenien ilmentävien solujen jäljittämiseksi samoin kuin kaikki heidän tyttärensä solut. Tulokset, jotka on julkaistu luonnossa, osoittavat, että mahalaukut sisältävät kaksi erilaista kantasolupopulaatiota. Molemmat vastaavat signaalimolekyyliin nimeltä Wnt, joka ylläpitää kantasolujen vaihtelua monissa aikuisten kudoksissa. Pääasiassa he havaitsivat, että sidekudoskerroksen myofibroblasti-solut suoraan leikkausten alapuolella tuottavat toisen kantasolusignaalin, R-spondinin, johon kaksi kantasolupopulaatiota vastasi eri tavalla. Se on tämä signaali, joka osoittautui vastaamaan H. pylori -vastetta. Infektion jälkeen signaali kääntyy ylös, hiljaa hitaammin pyöräilyä kantasolupopulaatiota ja asettaa nopeamman pyöräilykantasolun väestölle ylikuormitukseksi.

Nämä havainnot tukevat kasvavaa tietoisuutta siitä, että krooniset bakteeri-infektiot ovat voimakkaita syöväta. "Tuloksemme osoittavat, että tarttuva bakteeri voi lisätä kantasolujen vaihtelua", sanoo Sigal. "Koska H. pylori aiheuttaa elinikäisiä infektioita, kantasolujen jakautuminen jatkuvaan kasvuun saattaa riittää selittämään lisääntyneen karsinogeneesin riskiä", ja Meyer lisää: "Uudet löydöksemme paljastavat kiehtovista tavoista, joilla krooniset bakteeri-infektiot häiritsevät kudosfunktiota ja antavat arvokasta tietoa siitä, kuinka bakteerit yleisesti voivat lisätä syöpäriskiä ".

RZ / TFM