Vertaileva tutkimus 13C puhalluskoe massaspektrometri ja infrapuna spektrometri

- May 04, 2016-

Vertaileva tutkimus 13C puhalluskoe massaspektrometri ja infrapuna spektrometri


Xingqi Gao, Xingdang Liu, Xueping Zhang (Department of Nuclear Medicine, Huashan sairaala, Fudan University, 200040) [CLC ei.] R446 [WM] [artikkeli ID] 1672-5085(2011) 43-0117-02


Tiivistelmä

Havaita esimerkkisisältö kautta kaasun isotooppien suhde massaspektrometri ja infrapuna spektrometri, analysoida ja vertailla kahta menetelmää korrelaatio ja heikkoutensa. Ja se toteaa, että kaksi tapaa ovat hyvä sopimus korkea herkkyys ja toistettavuus.


Avainsanoja

13C - urean puhalluskoe; isotooppien suhde massaspektrometri; infrapuna spektrometri


Helicobacter pylori (HP) pidetään yhtenä tärkeimmistä syistä gastriitti, mahahaava, mahalaukun syöpä, maksasairaus ja muut ruoansulatuskanavan sairaudet [1], ja liittyvät monet ruoansulatuskanavan häiriöt, on myös yksi tärkeimmistä riskitekijöiden mahalaukun dysplasia ja syöpä [2]. Koska Hp todettiin lukuisia tutkimuksen lääkärit ja tutkijat teki sen patogeeninen mekanismi Poista periaatteessa, mutta myös saatavilla teoreettinen hoitoon gastriitti, mahahaava, mahalaukun syöpä ja muut sairaudet. Alussa H. pylori-infektion seulontaa ja siis edellytys ja tehokkaita toimenpiteitä ennaltaehkäisy mahalaukun syöpä [3].

1. aineet ja menetelmät


1.1 aiheita 33 näytteitä avohoidossa ja inpatients sisältyvät täysin. Ikänsä ovat (25-70) vuotta, Keski-ikä (44,7 ± 11,6) vuotta.


1.2 havaitseminen reagenssit havaitseminen reagenssit saavat toimituksia Proto Co, USA ja Beijing Richen-Force Science & Technology Co Ltd


1.3 havaitseminen välineitä ovat erityisesti isotooppien suhde massaspektrometri PROTO2005 valmistetaan Proto Co, USA ja HG-IRIS infrared spectrometer edellyttäen jonka Beijing Richen-Force Science & Technology Co Ltd


1.4 menetelmiä 33 tapauksissa samasta näytteestä havaitsee sisältöä isotooppisuhde massa spektrometri ja infrapuna spektrometri reagenssin ohjeiden mukaan. Mitä meidän sairaalassa avohoidon samasta näytteestä analysoidaan vastaavasti kaasun isotooppien suhde massaspektrometri ja infrapuna spektrometri. Vaiheet: ① aiheita valmistelu: ensin aiheiden yhtenäinen vaatimus on täytettävä ennen tekemistä puhalluskoe kuten yön yli-paasto, pitää loput. ② tyhjä näytteenottoa. ③ 13C merkki saanti. ④ kaasun näytteenottoa mittauspisteissä. ⑤ Testinäyteliuosten: isotooppien suhde massaspektrometri ja infrapuna spektrometri. ⑥ laskeminen ja tulosten analysointiin.


1.5 tilastollisen analyysin tiedot analysoidaan tilastollisesti SPSS10.0 ohjelmisto, arvo ilmaistuna.


2. tulokset


2.1 testitulokset isotooppien suhde massaspektrometri ja infrapuna spektrometri on lueteltu taulukossa 1.


Taulukko 1 testin tulokset kahdella tavalla


Potilaan näyte 33 tapauksissa DOB arvo myönteisiä tuloksia negatiiviset tulokset

Isotooppien suhde massaspektrometri 20.96±25.39 16 17

Infrared spectrometer 19.74±24.50 15 18


Testattu kahdella tavalla isotooppien suhde massaspektrometri ja infrapuna spektrometri tulokset osoittavat, että: Pearson menetelmä chi-neliö-testi χ2 = 0.61 P < 0.805, vertailu ero kahden menetelmän välillä ei ole tilastollisesti merkitsevä.


2.2 tarkoitetun normaalin menetelmistä, suurempi kuin normaali yläraja on positiivinen, tulos ja päinvastoin negatiivinen. Vertailuja positiiviset ja negatiiviset sattumaa Rate testattu menetelmistä on lueteltu taulukossa 2.


Taulukko 2 vertailla kahta tunnistus menetelmä

Vertailu suhde massaspektrometri ja infrapuna spektrometri

Sattuma määrä myönteisiä tuloksia: 87.5(14\16)

Sattuma määrä negatiiviset tulokset: 94.1(16\17)

Yhteensä sattumaa korko: 90.9(30\33)


3. keskustelu


Tämä tutkimus osoitti, 13C ureahengitystestiä aiheista on ei-invasiivisia, yksinkertainen, Nopea, toistettavissa havaitsemismenetelmä. Koska HP vatsassa levitetään "polttoväli", väärät positiiviset tulokset sai jos biopsia menetelmää. Mutta suullinen 13C ureaa voi jakaa tasaisesti vatsaan, infektio päällä voidaan havaita herkästi, niin kauan kuin on olemassa HP vatsa infektio. Kun 75 mg 13C-urean suullisesti 30 minuutin ajaksi, aiheet voidaan testata luotettavia tuloksia juuri kun hengenvetoon. Muunnostapahtuman havaitsemismenetelmän H. pylori, tämä menetelmä voi välttää haittaa hankkia mahalaukun limakalvon diagnoosi gastro soveltamisalaan ja näin ollen olla myös kansainvälisesti tunnustettu Hp diagnoosi kultakantaan.


13C ureahengitystestiä kautta kaasun isotooppien suhde massaspektrometri on tapa havaita määrä CO2 hengenvetoon määrittely Hp tasolla ihmiskehon kanssa 13C lukee urean merkkiaineet Hajotuspuun ominaisuudet Hp endogeenisen ureaasia ureaa. Koska ureaasin HP bakteerit, se jakamaan 13C urean niellä 13CO2 vatsassa, joka imeytyä läpi ruoansulatuskanavan päästä keuhkojen verenkiertoa ja sitten uloshengitetyssä hengenvetoon. Niin kauan kuin keräämme uloshengitysilman kaasun ja testata 13C lukee CO2-sisältöä, se voidaan määrittää tarkasti HP infektio tai ei [6]. Ihmiset ilman HP tartuntaa 13C urean ei hajoaa vatsassa, ja vain päästää läpi Virtsa-elimistö ei mitään hengenvetoon. Mutta hengitysilman kaasujen aiheuttaman HP infektio potilailla havaitaan 13CO2.


Infrared spectrometer koostuu 12CO2 ja 13CO2 ilmaisimet hyvä selektiivisyys. Ja havaitseminen perustuu tiettyyn imeytymistä CO2 infrapunaspektrissä alle aallonpituus on välillä 2-8um. Special optisia malleja ja matemaattisia menetelmiä käyttämällä infrapuna spektrometri vähentää keskinäisiä häiriöitä 13CO2 ja 12CO2 välillä ja parantaa mittauksen tarkkuus ja järjestelmän luotettavuuden varmistaminen. Lisäksi järjestelmän tarkkuuden varmistamiseksi edelleen lämmön eristys käytetään opiskelun aikana.


Kaksi tapaa kaasun isotooppien suhde massaspektrometri ja infrapuna spektrometri ovat hyvä johdonmukaisuus, sekä suuren herkkyyden ja toistettavuuden, jotka hyödyttävät suuria määriä kliininen tunnistamisvaatimukset ja kannattaa lisätutkimuksia ja laajentamiseen.