Helicobacter Pylorin havaitseminen vihanneksissa (salaattisalaatit).

- Aug 21, 2017-

Helicobacter pylorin havaitseminen vihanneksissa (Lettuces Salads).

生菜.jpg

l. Bayas Morrejon; A. Gonzalez Pellicer; L. Moreno Mesonero; Y. Moreno Trigos; MA Ferrus Perez
Universitat Politecnica de Valencia, Valencia, Espanja


Helicobacter pylori on luokiteltu luokan 1 syöpää aiheuttavaksi aineeksi WHO Vaikka H. pylori on merkittävä vesivälitteinen taudinaiheuttaja, sen esiintyminen vihanneksissa ei ole tiedossa. Tämän työn tavoitteena oli tutkia sen läsnäoloa tuoreissa vihanneksissa.

Satoja vihannestenäytteitä (21 pinaattia, 34 kiloa, 41 salaattia ja 4 kaalia) analysoitiin tavanomaisella PCR: llä käyttämällä spesifisiä alukkeita H. pylorin vacA-geenin 394 bp: n fragmentin monistamiseksi. Myös oletettuja PCR-positiivisia näytteitä tutkittiin reaaliaikaisella PCR: llä käyttäen samoja alukkeita. Vahvistusta varten amplonoinnit ajettiin geelissä ja spesifiset nauhat poistettiin, puhdistettiin ja sekvensoitiin. Sekvenssin homologia vastaavan H. pylori vacA -geenifragmentin kanssa määritettiin BLAST alighment -menetelmällä.

Tavallisella PCR: llä 5: llä 100 näytteestä saatiin spesifinen 394 bp: n kaista, mutta hämärässä värjäyksessä. Näiden viiden näytteen reaaliaikaisen PCR: n tulokset osoittivat amplikonin odotetut Tm-arvot (85,52-83,98). Kuitenkin vain yhdessä salaatinkokeessa vahvistettu fragmentti osoitti spesifisen H. pylorin odotetun sekvenssin. BLAST-kohdistuksen avulla näyte oli 99-100% samanlainen kuin GenBankin saama H. ​​pylori vacA -geenisekvenssi. Ensimmäinen kerta, kun H. pylori on havaittu Espanjassa kasviperäisessä näytteessä.

Vaikka lisätutkimukset ovat välttämättömiä, salaatilla voi olla tärkeä rooli Helicobacter-lähetyksissä ihmisille, koska niitä käytetään yleensä ilman ruoanlaittoa ja ne ovat vihannesten tyypin, jota eniten käytetään salaateissa.