Diagnostinen tarkkuus 13C urean puhalluskoe lapsuuden Helikobakteeri-infektio

- May 23, 2016-

Lasten helikobakteeri uskotaan on tärkeä rooli patogeneesin krooninen gastriitti ja mahahaava tauti, varsinkin pohjukaissuolihaava. H. pylori on myös keskusteltu mahdollinen riskitekijä on yhteinen uninspiring kuten Silitysrauta deficiency anemia tai atooppinen ihottuma.


Biopsia testejä kuten histologia, ureaasin testi ja kulttuuri on käytetty laajalti: ne ovat yleensä luotettavia diagnostisia testejä H. pylori-infektion. Kuitenkin nämä testit ovat invasiivisia ja voivat näyttää väärien negatiivisten tulosten joillakin potilailla, koska asuttaminen organismin ovat joskus hajanaisia vatsassa.


Toisaalta noninvasive testejä serologia on todettu olevan vähemmän luotettavia lapsilla kuin aikuisilla ja jakkara antigeenitesti on edelleen tutkitaan kliininen hyödyllisyytensä lapsilla. Toinen noninvasive testi 13C urean puhalluskoe (UBT), on kehitetty ja varhainen aikuisten tutkimukset ovat osoittaneet herkkyytensä ja specificity diagnosoinnissa H. pylori-infektion. Koska tämä testi käyttää ureaasiaktiivisuuden H. pylori koko vatsa, hajanaista kolonisaatio arvoitus mahti olla lannistaa.


Lisäksi koska 13C on vakaa ja nonradioactive isotooppi, 13C UBT olisi sopiva menetelmä lapsilla. On ollut useita tutkimuksia on 13C UBT lapsilla viittaa diagnostinen tarkkuus infektio.