Aiheuttaako Helicobacter Pylori mahasyövän?

- Sep 01, 2020-

Tämä on jo selvää H.pylorin ja mahasyövän välisestä suhteesta. Jo vuonna 1994 Maailman terveysjärjestö (WHO) luokitteli Helicobacter pylorin ensimmäisen asteen karsinogeeniksi, ja todisteet ovat vakaat.


Tietenkin mahasyöpää aiheuttavien Hp-bakteerien prosessi on hyvin pitkä ja liittyy läheisesti yksittäisiin tekijöihin. Näiden kahden välillä on selkeä suhde, mutta väistämättömyyttä ei ole.

Mitä tulee Helicobacter pylori -infektioon, on myös hyvin selvää. Kyllä, ja Hp-bakteerit ovat erittäin tarttuvia.

0


Useimmissa tapauksissa ensimmäinen Hp-infektio tapahtuu imeväisillä ja lapsilla (enimmäkseen ennen 10-vuotiaita), ja aikuisten jälkeiset infektiot ovat suhteellisen harvinaisia ​​(mutta niitä on myös olemassa).


H.pylorin leviämisreitti on yleensä suun kautta suun kautta ja ulosteen suun kautta. Intiimi kontakti, saastuneen ruoan syöminen ja juomavesi voivat aiheuttaa infektion. Hp-bakteerien pääasiallinen tartuntalähde tulee yleensä perheenjäseniltä, ​​kuten vanhemmilta, pariskunnilta, sisaruksilta jne. Kun mahamme on saanut tartunnan H.pylorilla, se yhdistettynä oraaliseen H.pylori-positiiviseen. Lisäksi ruokailutottumuksemme on syödä pöydän äärellä ja jakaa ruokia, mikä aiheuttaa keskinäisiä tartuntoja perheenjäsenten keskuudessa.