Helicobacter Pylori -infektioiden poistaminen voi olla keskeinen Parkinsonin taudin hoito

- Sep 26, 2018-

Helicobacter pylori -infektioiden poistaminen voi olla keskeinen hoito Parkinsonin taudille

 • Treffi:

 • 24. syyskuuta 2018

 • Lähde:

 • IOS Press

 • Yhteenveto:

 • Vaikka ihmisen geneettiset mutaatiot osallistuvat pieneen määrään Parkinsonin taudin (PD) tapauksia, valtaosa tapauksista on tuntemattomia ympäristöriskejä, mikä herättää valtavaa kiinnostusta tunnistaa ympäristöön liittyvät riskitekijät.

 • Jaa:

timg.jpg     

FULL STORY


Vaikka ihmisen geneettiset mutaatiot osallistuvat pieneen määrään Parkinsonin taudin (PD) tapauksia, valtaosa tapauksista on tuntemattomia ympäristöriskejä, mikä herättää valtavaa kiinnostusta tunnistaa ympäristöön liittyvät riskitekijät. Helicobacter pylorin ( H. pylori ) ja mahahaavan välinen yhteys on ollut tiedossa useiden vuosikymmenien ajan, mutta uusia todisteita viittaa siihen, että tämä haitallinen bakteeri voi myös olla osa PD: tä. Journal of Parkinsonin taudin uusi katsaus on yhteenveto nykyisestä kirjallisuudesta, joka koskee H. pylorin ja PD: n välistä yhteyttä ja tutkii yhdistämisen mahdollisia mekanismeja.

Tutkijoiden kattavassa tutkimuksessa aikaisempien tutkimusten tulokset paljastivat neljä keskeistä havaintoa:

 • PD: n potilaat ovat 1,5 - 3-kertaisesti todennäköisemmin saaneet H. pylori -infektioita kuin ilman PD: tä.

 • H. pylori -infektion PD-potilaat näyttävät huonommat moottoritoiminnot kuin H. pylori- negatiiviset PD-potilaat.

 • H. pylorin poistaminen tehosti PD-potilaiden PD-potilaiden toimintaa PD-potilailla, joiden H. pylori -hoitoa ei hävitetä.

 • H. pylorin poistaminen tehosti levodopan imeytymistä PD-potilailla verrattuna PD-potilaisiin, joiden H. pylori ei ollut hävitetty.

"Tämä on syvällinen ja kokonaisvaltainen katsaus, jossa esitetään yhteenveto kaikista Parkinsonin taudin lääketieteellisestä kirjallisuudesta ja H. pylorista , tavallisesta mahalaukun bakteerista, joka aiheuttaa mahahaavaa, haavaumia ja mahasyöpä", kertoo johtava tutkija David J. McGee, PhD, apulaisprofessori, mikrobiologian ja immunologian osasto, LSU Health Sciences Center-Shreveport, Shreveport, LA, USA. "Meidän johtopäätöksemme on, että H. pylorin ja Parkinsonin taudin välillä on riittävän vahva yhteys, jonka mukaan lisätutkimukset ovat perusteltuja mahdollisen syy-yhteyden selvittämiseksi."

Tutkijat analysoivat myös olemassa olevia tutkimuksia kokeilemaan mahdollisia testattavia reittejä bakteeri-infektion ja Parkinsonin taudin välillä, jotta he voisivat luoda perustan tulevalle tutkimukselle. He löysivät neljä mahdollista mahdollista selitystä yhdistykselle:

 • H. pylorin tuottamat bakteeri-toksiinit voivat vahingoittaa neuroneja.

 • Infektio laukaisee massiivisen tulehdusvasteen, joka aiheuttaa aivovaurioita.

 • H. pylori voi häiritä normaalia suolen mikrobiflooraa.

 • Bakteerit voivat häiritä levodopan, lääkevalmisteen, jota tavallisesti käytetään Parkinsonin taudin oireiden hoitoon, imeytymisominaisuuksiin.

PD: n puhkeamista usein edeltää maha-suolikanavan toimintahäiriö, mikä viittaa siihen, että tila voi olla peräisin suolesta ja levitä aivoihin aivojen suolen akselin suuntaisesti. Tutkimuksessa tutkijat huomauttivat, että tämä on dokumentoitu rotilla.

PD-potilaiden seulonta H. pylorin läsnäolon ja myöhempää hoitoa varten, jos se on positiivinen anti- H. pylori- kolminkertaisella lääkehoidolla, voi osaltaan parantaa levodopan imeytymistä ja lopulta parantaa PD-oireita, mikä saattaa johtaa pitempään käyttöiän pitenemiseen PD-potilailla.

"Todisteet vahvan yhdistämisen H. pylorin kroonisen infektion, peptisten haavaumien ja PD-oireiden pahenemisen välillä kerääntyvät", totesi tohtori McGee.

"Kuitenkin hypoteesit, joiden mukaan H. pylori -infektio on altistava tekijä, taudin etenemisen modifioija tai jopa PD: n suora syy, jää edelleen suurelta osin tutkimatta. Tämä suolen patologia saattaa olla monitieteellinen, johon liittyy H. pylori , suolen mikrofloora, tulehdus, alfa H. pylorin poistaminen tai suolen mikrofloorin palautuminen PD-potilaiden oikeaan tasapainoon voi parantaa suolen oireita, L-dopa-imeytymishäiriöitä, L-dopa-imeytymishäiriöitä, ja moottorin toimintahäiriöitä. "