FAQ 13C ureahengitystestiä Helicobactor infektio

- Jul 05, 2016-

Testin kuvaus

A person performing a H. pylori urea breath test. The inset shows what the H. pylori bacteria look like.

Helicobacter pylori (tunnetaan myös nimellä H. pylori) on bakteeri, joka tiedetään aiheuttavan useimpien mahahaavan (eli haavaumia mahan tai suoliston limakalvo). Kuitenkin ei jokainen, joka on tämän bakteerin elimistöön kehittyy haavauma.

Tämä testi käyttää kemiallisen reaktion havaita H. pylori -bakteeri. Testi sisältää kemian nimeltä ureaa, joka on liitetty hiiliatomin. Bakteerit hajottaa urea, mikä vapauttaisi hiiltä, mikä on lopulta huokua hengenvetoon. Hengitys testataan tarkistamaan hiili.

Kuinka usein testi tehtävä?

Lääkäri suositella Milloin ja kuinka usein tämä testi vaaditaan.

Miksi tämä testi tehdään?

Ihmiset kokevat mahdollista mahahaava oireita tarvitsevat hoitoa lievittää näitä oireita ja estää haavaumia liittyvistä komplikaatioista. Tämä testi auttaa lääkäriä määrittämään, aiheutuuko H. pylori , haavauma tai vuori mahaa.

On tärkeää tietää syyn haavauma, lääkärit, koska se koskee he suosittelevat hoito.

Lääkärit myös pyytää tämä testi selvittää, jos H. pylori-infektion hoito on onnistunut. Tässä tapauksessa testi tehdään yleensä vähintään 4 viikkoa antibiootti-hoidon päätyttyä.

On olemassa vaaroja ja varotoimia?

On hyvin pieni riski sivuvaikutuksia tai komplikaatioita tämän testin.

On olemassa kahdenlaisia H. pylori puhalluskoe: yksi käyttää 14 C hiiliatomin ja muihin käyttötarkoituksiin 13 C hiiliatomin.

14C ureahengitystestiä liittyy nieleminen tabletti sisältää pienen annoksen säteilyä. Tämä testi ei suositella, jos olet tai saatat olla raskaana tai jos olet imettävät. Säteilyä, koska lasten ei pitäisi tämän testin.

13C-ureahengitystestiä ei ole radioaktiivinen ja ei ole haitallisia kemikaaleja. Se voidaan käyttää lapsille ja raskaana oleville, mutta on kallista ja ei ole saatavilla kaikilla alueilla.

Mitä tapahtuu testin aikana?

Testi kestää noin 30 minuuttia.

 1. Ensimmäinen askel on ottaa näyte hengitystä puhaltamalla pussiin.

 • Seuraavaksi juot reagenssia, joka sisältää ureaa liitetty hiiliatomin.

 • 30 minuutin jälkeen räjäyttää teidän hengenvetoon toiseen pussiin. Vajaan 3 min tuloksen jälkeen testaus näytekappaleen 13 C Infrared Spectrometer.

 • Miten pitäisi valmistautua tähän testiin?

  Älä syö tai juo 6 tuntia ennen testiä.

  Tietyt lääkkeet voivat häiritä testitulokset ja olisi vältettävä ennen testiä. Näitä ovat antibiootteja, haavauma lääkkeitä ja närästys relievers (mukaan lukien over-the-counter tuotteet).

  Testitulokset on epätarkka, jos olet ottaen (eniten) antibiootteja tai lääkkeitä, jotka vähentävät mahan happoa. Tavallisesti lääkäri kysyy Lopeta näiden lääkkeiden missä tahansa välillä 1 päivä 4 viikkoa ennen testiä riippuen lääkitys.

  Kerro lääkärille tai määrääjän reseptiä, over-the-counter (ilman reseptiä) ja kasviperäisiä lääkkeitä, että käytät. Myös kertoa heille lääkitys allergioita ja sairauksia, joita voi olla.

  Kysy lääkäriltäsi tai apteekista, onko sinun lopeta mitään lääkkeitä ennen testiä.

  Odotan testin jälkeen?

  Testin jälkeen voit palata tavanomaista toimintaa.

  Tulokset

  Lab teknikot avulla erityinen kone voit analysoida hengitys näytteitä. Löytää korkeampi hiilen näytteet jälkeen juot reagenssin osoittaa H. pylori -bakteeri läsnä vatsassa. Lääkärin saavat tulokset laboratoriosta.

  Kysy lääkäriltä kun voit odottaa tulokset saataville.

  A person performing a H. pylori urea breath test. The inset shows what the H. pylori bacteria look like.
  Henkilö, joka suorittaa H. pylori-ureahengitystestiä. Upotettuihin osoittaa, mitä H. pylori bakteerin näyttää.