RUOANSULATUSKANAVAN HÄIRIÖT RASKAUDEN AIKANA

- Jul 29, 2016-

Lievää tai kohtalaista dyspepsia liittyy yleisesti pahoinvointi ja oksentelu ja vaikeuttaa noin 50 % kaikista raskauksista ja vähentää naisten elämänlaatua ja yhteiskunnallisen merkityksen raskauden alkuvaiheessa. Useimmat naiset nämä ongelmat ratkaista nestettä ja vitamiini lisävakuutta sekä ruokavalion muutos. Noin 0,3 % - 2 % raskaana olevat naiset kärsivät päässä Hyperemesis raskausaikana (HG) ominaista voimakasta ja pitkittynyttä oksentelu joka johtaa usein nestehukka, elektrolyyttitasapainoon, ketonemia, ketonuria ja laihtuminen. Nestehukkaan ja acid base häiriöitä voi johtaa munuaisten ja maksan vahinko. Potilaat, jotka näyttäytyvät jatkuva laihtuminen ja elektrolyyttihäiriöt voivat olla vaarassa kasvun rajoittaminen, sikiön poikkeavuuksien ja laski vastasyntyneen lapsen. Ruoansulatuskanavan oireet alkaa aina ensimmäisen raskauskolmanneksen aikana, mutta HG voi jatkua koko raskauden. HG, joka on edelleen tuntematon, etiologiaa näyttäisi olevan monitekijäinen ja voi olla eri liity ehtoja lopputulos. Itse asiassa hoito suoritetaan oireiden perusteella. Erityisesti psyykkisiä, ruoansulatuskanavan häiriöt, hormonaaliset tekijät geneettinen yhteensopimattomuus, immunologiset tekijät ja ravitsemukselliset puutteet on otettu huomioon osa sairauden mekanismi taustalla HG.

Merkittävä positiivinen yhdistyksen välillä HG ja H. pylori -infektio on osoitettu useita tapaus-verrokki tutkimusten ja aikaisempien 14 tapaus-verrokki-tutkimusten järjestelmällinen Golberg ym löytyy esiintyvyys HG H. pylori-tartunnan raskaana olevat naiset kuin terveillä niistä. Seropositiivisten korkea raskaana oleville naisille, joilla on vakavia ruoansulatuskanavan oireita raskauden alkuvaiheessa, vaikka korrelaatiota välillä ei löytynyt seropositivity ja kliinisiä oireita tai niiden kesto. Yksi tutkijoiden Shirin ja kollegansa raportoitu välisestä H. pylori ja lievä oksentelu raskauden alkuvaiheessa, mutta ei vatsaoireita myöhemmin Raskaudessa. Tutkimukset suoritetaan Endoskooppinen mahalaukun limakalvon koepaloja osoittanut vakavuus ruoansulatuskanavan oireita raskauden alkuvaiheessa voi liittyä tiheys H. pylori mahalaukun epiteelin. Lisäksi kaksi raportoidut tapaukset osoittivat, että H. pylori hävittämistä hoito vähentää vakavuus HG.

On ehdotettu, että vähentää mahan hapon tuotantoa raskauden alkuvaiheessa seurauksena lisääntynyt kertymistä naisen kehon neste, steroidi hormoni muutokset ja immunologinen toleranssi voitaisiin rikospaikkasormenjälkeä aktivoiminen H. pylori -infektio, joka voi pahentaa pahoinvointia ja oksentelua oireita.