H. pylori ja mahalaukun syöpä: Aasian Enigma

- Jul 28, 2016-

H. pylori ja mahalaukun syöpä: Aasian Enigma


Hiroto Miwa, MD, F.A.C.G., Mae F. Go, MD ja Nobuhiro Sato, MD Department of gastroenterologian, Juntendo yliopisto, School of Medicine, Tokio, Japani; ja VA Salt Lake City terveydenhuollon järjestelmä, Salt Lake City, Utah


TIIVISTELMÄ


Varsinaisen jakelun Helikobakteeri-infektio ja sen sairauksia eri Aasian maita on kiistanalainen. Tästä asiasta on vain vähän tietoa.


Keskustelemme etiologian rooli H. pylori mahasyövän Aasian kokemuksen kautta. Seropositiivisuuden H. pylori-infektion oireettomilla henkilöillä vuosittainen esiintyvyys on mahalaukun syöpä 100 000 eri Aasian maita Yhteenveto ja kirjallisuus arvioita ja Maailman terveysjärjestön tilastojen osalta.


On suuri osuuksissa vaihtelua esiintyvyys mahasyövän ja H. pylori seropositiivisuuden Aasian maiden välillä.


On vahva yhteys H. pylori-infektion ja mahasyövän monissa maissa, kuten Japani. Sen sijaan H. pylori-infektion esiintyvyys on korkea maissa, kuten Intiassa ja Bangladeshissa, mutta vähän mahalaukun syöpä on raportoitu.


Erilaisia havainnot ovat Aasian enigma.


Tekijöitä, jotka voivat influence etiologia mahalaukun syöpä ovat geneettisen monimuotoisuuden tarttuu H. pylori kantojen ja erot isäntä geneettinen tausta eri etnisten ryhmien, kuten mahahapon eritystä ja geneettisten polymorfismien proinflammatory sytokiinien.


Näiden tekijöiden lisäksi ympäristötekijät, kuten hygienia ja ruokailutottumuksia, niin monitekijäinen etiologiaa mahalaukun syöpä. (Am J Gastroenterol 2002, 97:1106-1112. © 2002 nro Z.z. gastroenterologian)