H. pylori-infektion

- Dec 02, 2016-

H. pylori-infektion

Kirjoittanut Helen Colledge ja Jacquelyn Cafasso


MikäH. pyloriinfektio?

H. pylorion kierre-muotoinen bakteeri, joka kasvaa ruoansulatuskanavan ja on taipumus hyökätä vatsassa vuori.H. pyloriinfektiot ovat yleensä harmittomia mutta he vastaa useimpien haavaumia mahan ja ohutsuolen.

H. pylorion yhteinen tyyppi ofbacteriathat yleensä tarttuu vatsaan. Niitä voi olla enemmän kuin puolet kaikkien ihmisten maailmassa, mukaanMayo Clinic. "H" nimi on lyhytHelikobakteeri. "He" tarkoittaa kierre. Bakteerit ovat muotoinen spiraali.

H. pyloriyleensä tartuttaa vatsasi lapsuudessa. Kun infektiot tämän kannan bakteerit eivät yleensä aiheuta oireita, ne johtavat sairaudet jotkut ihmiset, kuten mahahaava ja tulehdustilaa sisällä vatsasi tunnetaan gastriitti.

H. pyloriovat sopeutuneet elää kova, hapan ympäristö vatsaan. Nämä bakteerit muuttaa ympäristönsä ja vähentää sen happamuus, joten ne voivat selviytyä. MuotoH. pyloriantaa niille mahdollisuuden tunkeutua vatsaontelon, jossa ne suojattu limaa ja kehon immuunijärjestelmän solut eivät voi saavuttaa niitä. Bakteerit voi häiritä sinun immuunivasteen ja varmistaa, että ne ei hävitetä. Tämä voi aiheuttaa vatsavaivoja.

Etsi sisätautilääkäri lähelläsi»

Mikä aiheuttaaH. pyloriinfektiot?

Causes

Vielä ei tiedetä tarkalleen kuinkaH. pyloritartunnat leviävät. Bakteerit ovat olleet eurooppapatenttien ihmisten kanssa tuhansia vuosia. Infektiot ovat arvellaan levitä yksi henkilö suuhun. He voivat myös siirtää ulosteet suuhun. Tämä voi tapahtua, kun henkilö ei pestä kädet huolellisesti käytön jälkeen kylpyhuoneen.H. pylorivoi levitä myös saastuneen veden tai elintarvikkeiden kanssa.

Bakteerien uskotaan aiheuttaa vatsavaivoja, kun ne tunkeutuvat limakalvojen vatsaontelon ja tuottaa aineita, jotka neutraloivat mahan hapot. Tämä tekee vatsan solujen alttiina ankara hapot. Mahan hapon jaH. pyloriyhdessä ärsyttää vatsaontelon ja voivat aiheuttaa haavaumia tai mahahaava vatsaan tai pohjukaissuolessa, joka on ensimmäinen osa ohutsuolessa.

Kuka on vaarassaH. pyloriinfektio?

Risk Factors

Lapset ovat todennäköisemmin kehittääH. pyloriinfektio. Riski on suurempi lähinnä puutteellinen hygienia.

Riskiä infektion riippuu osittain ympäristön ja elinolojen. Riski on suurempi jos voit:

 • elää kehitysmaassa

 • asuntojen jakamisen muille henkilöille, jotka ovat saaneetH. pylori

 • asuvat ahtaasti Asuminen

 • ei ole pääsyä kuumaa vettä, joka voi auttaa pitämään alueilla, puhdas ja bakteerit

Nyt ymmärretään, että mahahaava eivät johdu stressistä tai syömisen korkea happo, mutta he tosiasiassa aiheutunut tällainen bakteerit. Noin 10 prosenttia ihmisistä tartunnanH. pylorikehittää mahahaava, mukaanMayo Clinic. Pitkäaikainen käyttö ei-steroidiset anti-inflammatoriset lääkkeet (NSAID) lisää riskiä saada mahahaava.

Mitkä ovat oireetH. pyloriinfektio?

Symptoms

Useimmat ihmisetH. pyloriei ole mitään oireita.

Jos infektio johtaa haava, oireita voi includeabdominal kipua, varsinkin kun mahassa on tyhjä yöllä tai muutama tunti aterian jälkeen. Kipu on yleensä kuvattu jäytävän kivun, ja se voi tulla ja mennä. Syöminen tai Antasidit lääkkeet voivat lievittää kipua.

Jos sinulla on kipua tai voimakas kipu, joka ei Näytä mennä pois, tulisi käydä lääkärin.

Useita muita oireita liittyyH. pyloriinfektio, mukaan lukien:

 • liiallinen röyhtäily

 • turvonnut olo

 • pahoinvointi tai oksentelu

 • ruokahalu tai anoreksia

 • selittämätön laihtuminen

 • pahaa henkeä

Nämä ovat kuitenkin yhteisiä oireita, jotka voivat aiheuttaa muita ehtoja. Jotkut oireetH. pyloriinfektio ovat myös kokeneet terveitä ihmisiä. Nämä oireet ovat tavallisia, mutta jos ne jatkuvat tai olet huolissasi niitä, se on aina parasta nähdä lääkärin. Jos huomaat verta tai musta väri, ulosteet tai oksentaa, ota yhteys lääkäriin.

Miten ovatH. pyloritodetut tartunnat?

Diagnosis

Lääkäri kysyy sairaushistoria ja suvussa sairaus. Varmista kerro lääkärillesi kaikista lääkkeistä, olet ottaen, kuten vitamiineja tai lisiä. Jos sinulla on oireita mahahaava, lääkäri todennäköisesti pyytää erityisesti teiltä käyttöä tulehduskipulääkkeet, kuten ibuprofeeni.

Lääkäri voi myös tarjota monia muita testit ja menettelyt auttaa vahvistamaan diagnoosinsa:

Fyysinen tentti

Aikana fyysinen tentti lääkäri tutkii vatsan tarkistaa merkkejä turvotus, arkuus tai kipu. He myös kuuntelevat kaikki äänet vatsa.

Jakkara testejä

Ulostenäyte voi olla tarpeen tarkistaa merkkejäH. pyloriulosteet. Lääkäri antaa, kontti kotiin kiinni ja tallentaa näyte teidän ulosteesta. Kun säiliöön palaa teidän terveydenhuollon tarjoaja, he lähettävät näytteen laboratorioon analysoitavaksi.

Puhalluskokeita

Jos sinulla puhalluskoe, nielet valmiste sisältää ureaa. JosH. pyloribakteereja löytyy, ne julkaisee entsyymi, joka hajottaa tämä yhdistelmä ja vapauttaa hiilidioksidia, joka erityinen laite, joka tunnistaa.

Tähystys

Jos sinulla on tähystys, lääkäri lisää pitkä, ohut väline nimeltä endoskoopin suuhun työnnetään vatsa ja pohjukaissuoli. Liitetty kamera lähettää takaisin kuvia lääkäri nähdäksesi seurata. Poikkeavista alueista tarkastetaan sekä erikoistyökaluja käyttää endoskoopin ottaa näytteitä näiltä alueilta, jos se on tarpeen.

Mitä komplikaatioitaH. pyloriinfektiot?

H. pyloriinfektiot voivat aiheuttaa mahahaava, mutta tulehdus tai haavauma itse voi aiheuttaa enemmän vakavia komplikaatioita. Näitä ovat:

 • sisäinen verenvuoto, joka voi tapahtua, kun mahahaava murtaa veren aluksen

 • tukos, joka voi tapahtua, kun haava estää lähtemästä vatsaan ruokaa

 • karhennus, joka voi tapahtua, kun haava murtaa mahan seinämän

 • vatsakalvotulehdus, joka on infektio vatsakalvon tai vatsaontelon vuori

Tutkimuksetosoittavat, että tartunnan saaneita ihmisiä on myös lisääntynyt riski mahalaukun adenokarsinooma, joka on tyyppi mahasyöpä. Kun infektio on merkittävä syy vatsaan syöpä, useimmat ihmiset tartunnanH. pylorikoskaan kehittyä mahasyöpä.

Miten ovatH. pyloriinfektiot hoidetaan?

Complications

Jos sinullaH. pyloriinfektio, joka ei aiheuta ongelmia ja eivät ole suurentunut mahasyöpä, hoito ei voi tarjota mitään hyötyä.

Mahasyöpä sekä pohjukaissuolihaava ja mahahaava, liittyyH. pyloriinfektio. Jos sinulla on lähisukulaisia mahasyöpä tai ongelma, kuten maha- tai pohjukaissuolihaava, lääkärisi saattaa haluta sinun hoitoa. Hoito voi parantaa haava, ja se voi vähentää riskiä sairastua mahasyöpä.

Lääkkeitä

Yleensä tarvitse ottaa yhdistelmä kaksi eri antibioottia, yhdessä toisen lääkkeen, joka vähentää mahan happoa. Alentaa mahahapon auttaa työskentelemään tehokkaammin antibiootteja. Tämä hoito on joskus nimitystä Yhdistelmähoito.

Jotkut lääkkeet, joita käytetään yhdistelmähoito hoito ovat:

 • Clarithromycin

 • protonipumpun estäjät (PPI), kuten pantoprazole (Prevacid), esomeprazole (Nexium), pantoprazole (Protonix) tai rabeprazole (AcipHex)

 • Metronidatsoli (ja seitsemän 14 päivää)

 • Amoksisilliini (varten seitsemän 14 päivää)

Hoito voi vaihdella viime sairaushistoria ja jos olet allerginen jollekin näistä lääkkeistä.

Hoidon jälkeen sinulla seuranta testiH. pylori. Useimmissa tapauksissa vain yksi kierros antibiootteja tarvitaan selvästi infektio mutta täytyy ehkä kestää enemmän, eri huumeita.

Elämäntavoilla ja ruokavaliolla

Ei ole näyttöä siitä, että ruoka ja ravitsemus on rooli estää tai aiheuttaa mahahaava tauti ihmiset tartunnan sH. pylori. Kuitenkin mausteinen elintarvikkeet, alkoholin ja Fi voi pahentua mahahaava ja estää paranemista kunnolla.

Mitä voin odottaa pitkällä aikavälillä?

Treatment

Monet tartunnanH. pylori, niiden infektioita koskaan aiheuta ongelmia. Jos olet kokee oireita ja saada hoitoa, pitkän aikavälin näkymät on yleensä myönteinen.

Niille, jotka kehittävät sairauksiinH. pyloriinfektio, näkymät riippuu siitä ongelma, kuinka pian se on diagnosoitu ja miten se on käsitelty. Joudut ehkä enemmän kuin yhden kierroksen hoito tappaaH. pyloribakteerit. Jos infektio on edelleen läsnä yhden kierroksen hoito, mahahaava voisi palata, tai harvemmin, mahasyöpä voisi kehittää. Hyvin harvat ihmiset tartunnanH. pylorikehittää mahasyöpä. Kuitenkin, jos sinulla on suvussa mahasyöpä, saat testaus ja hoitoH. pyloriinfektio.