H.pylori voi aiheuttaa vatsavaivoja

- Jun 23, 2020-

H.pylori voi aiheuttaa vatsavaivoja


H-Pylori.....

Noin 66 prosentilla väestöstä on H. pylori kehossa. H pylori vain muutamat ihmiset heikentävät tai tekevät heistä oireita. Tuhoisat mikrobit käyvät säännöllisesti poistetun veden tai ravintoaineiden läpi. Suurin huolenaihe on, että tämä mikroskooppinen organismi voi modifioida vartaloa ja sen immuunijärjestelmää


Mitkä ovat H. pylori?

pylori (Helicobacter pylori) on mikroskooppinen organismi, joka hyökkää vatsan sisäpinnasta. Lukuisia H. pylori -kontaminaatioita pidetään vaarattomina. Joka tapauksessa tämä mikroskooppinen organismi voi aiheuttaa mahahaavoja ja vahingoittaa ohutsuolia. Pylori-mikro-organismit ovat spiraalimuotoisia bakteereja, jotka saapuvat vartaloosi. Ne kulkeutuvat henkilöstä toiseen syljenerityksen, ulosteiden ja regurgitaation yhteydessä. Säännöllisesti immuunijärjestelmäsi voi torjua heidät. Toisinaan ne pääsevät ruoansulatuselimiin ja pysyvät siellä. Jos ne pysyvät kehossa, ne voivat aiheuttaa epäpuhtauksia, jotka voivat jopa aiheuttaa mahalaukun syöpää.


  • Tautien torjunta- ja ehkäisykeskukset ilmaisevat, että H-pylori aiheuttaa jopa 80 prosenttia mahahaavoja ja 90 prosenttia pohjukaissuolihaavan.

    Helicobacter-pylori

H pylori voi aiheuttaa seuraavia vatsavaivoja:

  1. Painonpudotus

  2. Toistuva ruokahaluttomuus

  3. röyhtäily

  4. Ärtyvä suolen toiminta

  5. Polttava tunne vatsassa

  6. Pahoinvointi


13c-ureahengitystesti on nopea diagnostinen toimenpide, jota käytetään tunnistamaan Helicobacter pylori, spiraalbakteerin aiheuttamat infektiot gastriittiin, mahahaavaan ja mahahaavatautiin. Se perustuu H. pylorin kykyyn muuttaa urea ammoniakkiksi ja hiilidioksidiksi. Urea-hengitystestejä suositellaan johtavan yhteiskunnan ohjeissa suositeltavimpana ei-invasiivisena valintana H. pylorin havaitsemiseksi ennen ja jälkeen hoidon.

201705261648164473945