Helikobakteerin ja syöpä

- Aug 01, 2016-

Helikobakteerin ja syöpä

  • Resize font

  • Print

  • Email

  • Facebook

  • Twitter

  • Google+

  • Pinterest

Mikä onHelikobakteerin?

Helikobakteerin, taiH. pylori, on kierre-muotoinenbakteerinse kasvaaLimakerros, joka takit ihmisenkin mahalaukussa sisällä.

Selvitä vatsaan, kova, hapan ympäristöH. pylorierittää entsyymiä nimeltä ammoniakiksi, joka muuntaa kemikaalinureapelkistäminen. Ammoniakin tuotantoH. pylorineutraloi mahan Varauksen suotuisampiin bakteeri happamuuden. Lisäksi kierteisen muodonH. pylorise kaivautuu limaa kerros, joka on yhtä hapan kuin sisällä tilaa tai lumen, vatsaan.H. pylorimyös liittää solut että linja vatsassa sisäpinnan.

Vaikkaimmuunijärjestelmän solutjotka yleensä tunnustavat ja hyökkäys tunkeutuvat bakteerit kertyvät lähellä sivustotH. pyloriinfektio, ne eivät voi päästä vatsaontelon. LisäksiH. pylorion kehittänyt tapoja puuttua paikallinenimmuunivastetta, joten ne tehoton poistamaan bakteeri (1,2).

H. pylorion rinnakkain ihmisten tuhansia vuosia, ja tämä bakteeri infektio on yhteinen. Centers for Disease Control and Prevention (CDC) arvioi, että noin kaksi kolmasosaa maailman väestöstä satamat bakteeri infektio hinnat paljon korkeammat kehitysmaille kuin kehittyneissä maissa.

VaikkaH. pyloriinfektio ei aiheuta sairauksia Viimeisin tartunnan saaneita ihmisiä, se on merkittävä riskitekijämahahaavatauti ja vastaa suurin haavaumia mahassa ja ylä-ohutsuolen. LisätietojaH. pylorimahahaava tauti on tarjollaKansallisten diabeteksen ja ruoansulatus- ja munuaissairaudet.

Vuonna 1994, International Agency for Research on Cancer luokiteltuH. pyloriniinsyöpää, tai syöpää aiheuttavia edustajan ihmisillä huolimatta ristiriitaisia tuloksia aikaan. Siitä lähtien se on ollut yhä hyväksyä että kolonisaatio mahanH. pylorion tärkeä syy mahasyövän ja mahalaukun limakalvon liittyvä imukudokset (MALTAAT) lymfooma. TartunnanH. pyloriliittyy myös vähentää riskiä ruokatorven adenokarsinooma.

H. pyloriuskotaan levinnyt saastuneen ruoan ja veden kautta ja suu-ja sorkkatauti suorassa. Useimmat väestössä bakteeri ostettaessa lapsuudessa. Infektio on todennäköisempää lapsilla, jotka elävät köyhyyden ahtaus ja alueiden huono sanitaatio.

Mikä on mahalaukun syöpä?

Mahalaukun syöpä, tai syöpä vatsassa, pidettiin aikaisemmin yhtenä kokonaisuutena. Nyt tutkijat jakavat tämän syövän kahdesta: mahalaukun cardia syöpä (syöpä alkuun tuuman vatsaan, jos se täyttää ruokatorvi) ja -cardia mahalaukun syöpä (syöpä kaikilla muilla vatsaa).

MukaanNCI: n valvonnassa, epidemiologiassa ja lopulta tulokset (NÄKIJÄ) ohjelma, arviolta 21,600 ihmistä Yhdysvalloissa on diagnosoitu mahasyövän ja 10,990 ihmisiä kuolee tämän syövän 2013. Mahalaukun syöpä on toiseksi yleisin syy syöpäkuolemista maailmassa, tappaa noin 738,000 ihmisiä 2008 (3). Mahalaukun syöpä on harvinaisempaa Yhdysvalloissa ja muissa länsimaissa kuin maissa, Aasiassa ja Etelä-Amerikassa.

Kaiken kaikkiaan mahasyövänesiintyvyyspienenee. Tämä lasku on kuitenkin erityisesti-cardia mahalaukun syöpä (edullisin4). Mahalaukun cardia syöpä, joka oli aikoinaan hyvin harvinaista, on noussut viime vuosikymmeninä (esiintyvyys5).

TartunnanH. pylorion ensisijainen tunnistaa syy mahalaukun syöpä. Muita riskitekijöitä mahasyövän ovat krooninengastriitti; ikä; miespuoliseen; ruokavalion korkea suolattu, savustettu tai huonosti säilykkeiden ja vähän hedelmiä ja vihanneksia; tupakoinnin;pernisiöösiin anemia; historia vatsan leikkaus lieviä olosuhteita; ja suvussa vatsaan syöpä (6,7).

H. pylorion eri yhdistysten kahdesta luokkaa mahalaukun syöpä. Kun taas ihmiset infektoida avullaH. pylorion lisääntynyt riski-cardia mahalaukun syöpä, mahalaukun cardia syöpäriskiä ei kasva ja saattaa jopa pienentynyt.

Mitä todisteet osoittavat, ettäH. pyloriinfektio aiheuttaa-cardia mahalaukun syöpä?

Epidemiologinentutkimukset ovat osoittaneet, että yksilöiden tartunnanH. pylorion lisääntynyt riski mahalaukun adenokarsinooma (1,2,812). Riski lisääntyy näyttäisi olevan vain-cardia mahalaukun syöpä. Esimerkiksi on 2001 yhdessä analyysi 12tapaus-verrokki-tutkimuksetjaH. pylorija mahasyövän arvioi, että-cardia mahalaukun syövän riski oli lähes kuusi kertaa suurempiH. pylori-tartunnan saaneita ihmisiä kuin tartuntaa ihmistä ()8).

Lisätodisteita yhdistyksen välilläH. pyloriinfektio ja -cardia mahalaukun syövän riski tuleemahdollinenkohorttitutkimustenkutenAlfa-tokoferoli,Beta-karoteeniOLLA HUOLISSAAN (ASETYYLITRIBUTYYLISITRAATIN) Syövän ehkäisy tutkimus Suomi (13). Vertaamalla henkilöillä, jotka kehitetty-cardia mahalaukun syöpä syöpä-free verrokeilla, tutkijat havaitsivat, ettäH. pylori-tartunnan saaneista ihmisistä oli lähes kahdeksanosainen lisääntynyt riski-cardia mahalaukun syöpä (14).

Mikä on näyttöä ettäH. pyloriinfektio saattaa vähentää joidenkin syöpien?

Useat tutkimukset ovat havainneet käänteinen suhdeH. pyloriinfektio ja mahalaukun cardia syöpä (1416), mutta todisteita ei ole täysin yhdenmukainen (17,18). Käänteinen suhde bakteeri ja mahalaukun cardia syövän mahdollisuus tukee vähenee vastaavastiH. pyloritartuntojen länsimaissa viime vuosisadalla-paranna hygieniaa ja laaja antibiootti käyttö- ja noususta mahalaukun cardia syöpä samoja alueita.

SamanlainenepidemiologinenennusmerkkienH. pyloriinfektio voi liittyä pienempi riski sairastua ruokatorven adenokarsinooma. Esimerkiksi suuretCase-control studyRuotsissa osoittivat, että ruokatorven adenokarsinooma riskiH. pylori-tartunnan saaneista ihmisistä oli kolmas-että tartuntaa yksityisille (15). Ameta-analyysi13 tutkimusten mukaan lukien ruotsalaisessa tutkimuksessa löytyi 45 prosentin vähennys riski ruokatorven adenokarsinooma kanssaH. pyloriinfektio (19). Lisäksi kanssa mahalaukun cardia syöpä, ruokatorven adenokarsinooma edullisin useissa länsimaissa dramaattinen kasvu samanaikaisesti laskustaH. pyloritartuntojen määrä.

Miten voiH. pyloriinfektio vähentää riskiä sairastua tiettyihin syöpiin, mutta lisäävät muiden syöpien?

Vaikka ei tiedetä varmasti mitenH. pyloritulehdus lisää riskiä-cardia mahalaukun syöpä, jotkut tutkijat spekuloida, että olemassaolon pitkällä aikavälillätulehduksellinenVastaus altistaa solujen mahan limakalvon muuttua syöväksi. Tätä ajatusta tukee todetaan, että lisääntyneeseen yhtenäisensytokiinien(interleukin-1 1 Lähteä jhk) vatsaansiirtogeenisiä hiiriäaiheuttaa satunnaista mahalaukun tulehdus ja syöpä)20). Jatkuva soluvauriot lisääntynyt solujen kertynyt liikevaihto voisi lisää todennäköisyyttä, että solut kehittää haitallisia mutaatioita.

Yksi hypoteesi, jotka voivat selittää vähentää riskiä mahalaukun cardia syöpää ja ruokatorven adenokarsinooma inH. pylori-tartunnan saaneista ihmisistä liittyy lasku mahan happamuutta, että nähdään usein vuosikymmeniä kestäneenH. pylorikolonisaatio. Tämä lasku vähentäisi happorefluksiruokatorveen merkittävä riskitekijä adenokarsinoomat vaikuttaa ylemmän vatsa ja ruokatorvi.

Mikä oncagA-positiivinenH. pylorija miten se vaikuttaa mahalaukun ja ruokatorven syövän riski?

JotkutH. pyloribakteerit käyttävät neulasmainen lisäke pistää geeni nimeltä myrkkysolumyrkky-liittyvä geeni A (cagA) osaksi liitoskohtaan solujen vatsaontelon (liittymät21,22). Tämä toksiini (eli CagA) muuttaa vatsan solujen rakenne ja mahdollistaa bakteerien liittää helpommin. Pitkäaikainen altistuminen toksiini aiheuttaa kroonisen tulehduksen. Kuitenkin kaikki kannatH. pyloritehdäcagAGene; niistä, jotka luokitellaancagA-positiivinen.

Epidemiologinennäyttöä siitä, että tartunnancagA-positiivinen kantoja liittyy erityisesti suurentunut-cardia mahalaukun syöpä ja vähentää riskiä mahalaukun cardia syöpää ja ruokatorven adenokarsinooma. Esimerkiksimeta-analyysi16 tapaus-verrokki-tutkimukset ympäri maailmaa osoittivat, että yksilöiden tartunnancagA-positiivinenH. pylorioli kahdesti-cardia mahalaukun syövän riski kuin yksilöiden tartunnancagA-negatiivinenH. pylori(23). Toisaalta case-control study Ruotsissa tehdyt totesi, että ihmiset tartunnancagA-positiivinenH. pylorioli tilastollisesti merkittävästi vähentää riskiä ruokatorven adenokarsinooma (16). Samoin toinen tapaus-verrokki tutkimuksessa Yhdysvalloissa totesi että tartunnancagA-positiivinenH. pyloriliittyy vähentää riskiä adenokarsinooma ruokatorven ja mahalaukun cardia syöpätyyppejä, mutta että tartunnancagA-kielteisiä kantoja ei ole liitetty riski (24).

Viimeaikainen tutkimus on ehdottanut, että mahdollinen mekanismi, jolla CagA voisivat osallistua mahalaukunsyövän. Kolmessa tutkimuksessa tartunnan CagA positiivisiaH. pyloriliittyi inaktivointikasvain vaimenninproteiinien, myös p53 (25–27).

Mikä on mahalaukun limakalvon liittyvä imukudokset (MALTAAT) lymfooma, ja mikä on näyttöä siitä, että se voi aiheuttaaH. pyloriinfektio?

MahalaukunMALT-lymfoomaon harvinainenNon-Hodgkin-lymfoomase on ominaista hidas katsojakunnanB-lymfosyytit, tyyppi immuunijärjestelmän solujen vatsaontelon. Tämä syöpä on noin 12 %extranodal(ulkopuolella imusolmukkeet) non-Hodgkin-lymfooma, että esiintyykin noin 18 prosenttia extranodal-Hodgkin-lymfooman keskuudessa naisten (ja miesten28). Vuosina 1999 – 2003 vuosittainen ilmaantuvuus mahalaukun MALT-lymfooma Yhdysvalloissa oli noin joka väestön 100 000 henkeä.

Tavallisesti limakalvon vatsaan puuttuu imukudoksen)immuunijärjestelmä) kudos, mutta kehitys tämä kudos on usein stimuloineet vastauksena asuttaminen vuori jonkaH. pylori(2). Vain harvoissa tapauksissa tämä kudos herättää MALT-lymfooma. Kuitenkin lähes kaikki potilaat, joilla mahalaukun MALT-lymfooma merkkejäH. pyloriinfektio ja riski sairastua tämä kasvain on kuusi kertaa suurempi tartunnan saaneiden ihmisten kuin tartuntaa ihmistä)29,30).

OnH. pyloritartuntavaara liittyy muu syöpä?

OnkoH. pyloriinfektio liittyy riski muiden syöpien edelleen epäselvä. Joissakin tutkimuksissa on löydetty mahdollinen yhdistyksen välilläH. pyloriinfektio ja haimasyövän, mutta näyttöä on ristiriitaisia)31,32). Tutkimuksia tutkitaan mahdollisuutta ettäH. pylorion riskitekijä paksusuolen adenokarsinooma (33) tai keuhko syöpä (32,34) on ei löytänyt näyttöä siitä että on joko syöpätyyppi riskiä.

Voi kohtelun poistamiseksiH. pyloriinfektio vähentää mahalaukun syöpä?

Pitkäaikaista seurantaa, tietojasatunnaistetussa kliinisessä tutkimuksessasuoritetut Shandong, Kiina-alueen jossa mahalaukun syöpä on erittäin korkea — löytänyt että lyhytaikainen hoitoAntibiootitpoistaaH. pylorivähentää mahalaukun syövän. Lähes 15 vuoden aikana hoidon jälkeen mahalaukun syövän ilmaantuvuus väheni lähes 40 prosenttia (35). Kun oikeudenkäynnin tulokset olivat yhdistää niitä useita pienempiä tutkimuksissa tarkastellaan vaikutuksia, mahalaukun syövän esiintyvyysmikrobilääkkeidenhoito poistaaH. pylori, samanlainen väheneminen oli nähnyt ()35).

Jotka pyrkivät, diagnosoinnissa ja hoidossaH. pyloriinfektio?

MukaanCenters for Disease Control and Prevention(CDC), ihmisiä, joilla on aktiivinen maha- tai pohjukaissuolihaava haavaumia tai haavaumia dokumentoitu historia TestaaH. pylori, ja jos he ovat saaneet tartunnan olisi käsiteltävä. (Lisätietoja on saatavanaCDC.) Testaus ja hoitoonH. pyloriinfektio on myös suositeltavaa jälkeenresektioalussa mahasyövän ja matala-asteinen mahalaukun MALT-lymfooma.