Helikobakteerin ja riskiä (Fact Sheet)

- Sep 09, 2016-

Mahalaukun syöpä, tai syöpä vatsassa, pidettiin aikaisemmin yhtenä kokonaisuutena. Nyt tutkijat jakavat tämän syövän kahdesta: mahalaukun cardia syöpä (syöpä alkuun tuuman vatsaan, jos se täyttää ruokatorvi) ja -cardia mahalaukun syöpä (syöpä kaikilla muilla vatsaa).

Mukaan NCIand #39; s seurannan, epidemiologian ja lopulta tulokset (NÄKIJÄ) ohjelma, arviolta 21,600 ihmistä Yhdysvalloissa on diagnosoitu mahasyövän ja 10,990 ihmisiä kuolee tämän syöpään vuosina 2013. Mahalaukun syöpä on toiseksi yleisin syy syöpäkuolemista maailmassa, surmaten noin 738,000 ihmistä 2008.Gastric syöpä on harvinaisempaa kotona Yhdistetty Yhdysvallat ja muut länsimaat kuin maissa, Aasiassa ja Etelä-Amerikassa.

Yleisesti mahalaukun syövän ilmaantuvuus vähenee. Tämä lasku on kuitenkin erityisesti edullisin-cardia mahalaukun syöpä. Mahalaukun cardia syöpä, joka oli aikoinaan hyvin harvinaista, on noussut esiintyvyys viime vuosikymmeninä.

TartunnanH. pylorion ensisijainen tunnistaa syy mahalaukun syöpä. Muita riskitekijöitä mahasyövän ovat krooninen gastriitti; ikä; miespuoliseen; ruokavalion korkea suolattu, savustettu tai huonosti säilykkeiden ja vähän hedelmiä ja vihanneksia; tupakoinnin; pernisiöösiin anemia; historia vatsan leikkaus lieviä olosuhteita; ja suvussa mahasyöpä.

H. pylorion eri yhdistysten kahdesta luokkaa mahalaukun syöpä. Kun taas ihmiset infektoida avullaH. pylorion lisääntynyt riski-cardia mahalaukun syöpä, mahalaukun cardia syöpäriskiä ei kasva ja saattaa jopa pienentynyt.

Mitä todisteet osoittavat, ettäH. pyloriinfektio aiheuttaa-cardia mahalaukun syöpä?

Epidemiologisissa tutkimuksissa ovat osoittaneet, että yksilöiden tartunnanH. pylorion lisääntynyt riski mahalaukun adenokarsinooma. Riski lisääntyy näyttäisi olevan vain-cardia mahalaukun syöpä. Esimerkiksi on 2001 yhdessä 12 case-control tutkimusta analyysiH. pylorija mahasyövän arvioi, että-cardia mahalaukun syövän riski oli lähes kuusi kertaa suurempiH. pylori-tartunnan saaneita ihmisiä kuin terveille ihmisille.

Lisätodisteita yhdistyksen välilläH. pyloriinfektio ja -cardia mahalaukun syövän riski tulee tulevaisuuteen kohortti tutkimukset kuten alfa-tokoferoli, beetakaroteenia (olla huolissaan Asetyylitributyylisitraatin) syövän ehkäisy tutkimus Finland.Comparing henkilöillä, jotka kehitetty-cardia mahalaukun syöpä syöpä-free verrokeilla, tutkijat havaitsivat, ettäH. pylori-tartunnan saaneista ihmisistä oli lähes kahdeksanosainen lisääntynyt riski kuin cardia mahalaukuncAncer.

Mitä on cagA-positiivinenH. pylorija miten se vaikuttaa mahalaukun ja ruokatorven syövän riski?

JotkutH. pyloribakteerit käyttävät neulasmainen lisäke pistää geeni nimeltä solumyrkky liittyvä geeni A (myrkkycagA) osaksi solujen vatsaontelon liitoskohtaan liittymissä. Tämä toksiini (eli CagA) muuttaa vatsan solujen rakenne ja mahdollistaa bakteerien liittää helpommin. Pitkäaikainen altistuminen toksiini aiheuttaa kroonisen tulehduksen. Kuitenkin kaikki kannatH. pyloritehdäcagAGene; niistä, jotka luokitellaancagA-positiivinen.

Epidemiologisia näyttöä siitä, että tartunnancagA-positiivinen kantoja liittyy erityisesti suurentunut-cardia mahalaukun syöpä ja vähentää riskiä mahalaukun cardia syöpää ja ruokatorven adenokarsinooma. Esimerkiksi meta-analyysi 16 tapaus-verrokki-tutkimukset ympäri maailmaa osoittivat, että yksilöiden tartunnancagA-positiivinenH. pylorioli kahdesti-cardia mahalaukun syövän riski kuin yksilöiden tartunnancagA-negatiivinenH. pylori. Toisaalta case-control study Ruotsissa tehdyt totesi, että ihmiset tartunnancagA-positiivinenH. pylorioli tilastollisesti merkittävästi vähentää riskiä ruokatorven adenokarsinooma.Samoin toinen tapaus-verrokki tutkimuksessa Yhdysvalloissa totesi että tartunnancagA-positiivinenH. pyloriliittyy vähentää riskiä adenokarsinooma ruokatorven ja mahalaukun cardia syöpätyyppejä, mutta että tartunnancagA-kielteisiä kantoja ei liittyy riski.

Viimeaikainen tutkimus on ehdottanut, että mahdollinen mekanismi, jolla CagA voisivat osallistua mahalaukun syövän. Kolmessa tutkimuksessa tartunnan CagA positiivisiaH. pyloriliittyi inaktivaation kasvain vaimennin proteiinien, myös p53.