Houstonin konsensus testissä Helicobacter Pylori -infektiolle Yhdysvalloissa

- Jul 21, 2020-

13c urea breath rapid test

Urea Breath Test (UBT) on yksi tärkeimmistä ei-invasiivisista menetelmistä Helicobacter pylori -infektion havaitsemiseksi. Testissä hyödynnetään oraalisen urean hydrolyysiä ureaasilla, jota tuottaa suuria määriä Helicobacter pylori. Urea hydrolysoituu ammoniakiksi ja hiilidioksidiksi, joka diffundoituu vereen ja erittyy keuhkojen kautta. Isotooppileimattu CO2 voidaan havaita hengityksessä käyttämällä erilaisia ​​menetelmiä.


13c-ubt-kitit muuttuvat yhä suositummiksi, koska tämä ei-radioaktiivinen isotooppi on vaaraton ja sitä voidaan käyttää turvallisesti lapsille ja hedelmällisessä iässä oleville naisille.


Houstonin konsensus h.pylori-infektion diagnoosin lausunnossa on yleisimmin käytetty UBT on 13C-UBT sitruunahapolla, joka voi tehdä happamaksi vatsan ja lisätä ureaasin aktiivisuutta. Sitruunahappo tuottaa korkeamman positiivisen signaalin estämällä muiden ureaasia sisältävien organismien ureaasiaktiivisuuden mahassa.


USA: n Houston-konsensuksessa todetaan, että nämä ihmiset on tutkittava Helicobacter pylori -infektioiden varalta:

lausunto 1 : Suosittelemme kaikkien potilaiden, joilla on aktiivinen H pylori -infektio, hoitoa

lausunto 2 : Kaikille potilaille, joilla on nykyisiä tai aikaisemmin maha- tai pohjukaissuolihaavoja, on tehtävä testi H pylori-tartunnan varalta

lausunto 3 : Suosittelemme, että kaikki potilaat, joilla on tutkimaton dyspepsia, testataan H pylori-tartunnan varalta

lausunto 4: Suosittelemme rutiinitestausta H-pylori-tartunnalle potilailla, joilla on refluksi-oireita, vain jos heillä on suuri riski H-pylori-taudin aiheuttamiseen.

Lausunto 5: Suosittelemme, että potilaille, joilla on mahalaukun limakalvoihin liittyvä imukudos (MALT) -lymfooma, tutkitaan H pylori-infektio.

Lausunto 6: Suosittelemme, että henkilöille, joilla on ollut peräspesä mahalaukun syöpä, testataan H pylori -infektio

Lausunto 7: Suosittelemme, että potilaat, jotka ovat ensimmäisen sukupolven maahanmuuttajia korkean yleisyyden alueilta, testataan H pylori-tartunnan varalta.

Lausunto 8: Ehdotamme, että latinolaisten ja afroamerikkalaisten rotu- tai etnisten ryhmien potilaita voidaan harkita H pylori -testiin, koska heillä on suuri infektioriski.


a survey about 13c ubt test