Kuinka tietää, jos minulla on Helicobacter Pylori?

- Jun 23, 2020-

Kuinka tietää, onko minulla Helicobacter pylori

be77091a-d019-47ef-86e9-fac1913d1f90-aaron-amat_shutterstock


Me jaamme kehomme monien muiden organismien kanssa, ja yksi ihminen, jota monet ihmiset kantavat, usein ymmärtämättä sitä, on H.pylorior Helicobacter pylori -niminen bakteeri. Tämä loinen elää vatsassa ja voi aiheuttaa useita ruoansulatuskysymyksiä ja mahdollisesti enemmän. Monet ihmiset kantavat sitä myös kokematta oireita.


H. pylori on spiraalin muotoinen ja elää tyypillisesti vatsan limakalvossa. Sen oireisiin sisältyy ruuansulatushäiriöt, kuten polttava kipu tai epämukavuus (yleensä ylävatsassa), röyhtäily tai turvotus, pahoinvointi, oksentelu tai täyteläinen tunne pienen määrän syömisen jälkeen. ruokaa.


Asiantuntijoiden mukaan on hyvä tietää, jos sinulla voisi olla H. pylori.


● Kehitysmaissa melkein kaikki saavat H. pylorin lapsuuden aikana, vaikka se kapenee ihmisten vanhetessa. Mistä tahansa syystä - mahdollisesti paremman hygienian vuoksi - se on päinvastoin Yhdysvalloissa, H. pylorin kanssa harvemmin lapsuudessa ja noin puolet ihmisistä, jotka kantavat sitä 60-vuotiaana. Joten mahdollisuudet saada se jossain elämäsi vaiheessa ovat melko korkeat.

● H Pylori voi aiheuttaa oireita, mukaan lukien vatsakipuja, pahoinvointia, röyhtäilyä ja vaikeissa tapauksissa mahahaavoja tai vatsasyöpää. Jos sinulla on&# 39: tä ja esiintyy tällaisia ​​oireita, voit saada arvioinnin H. pylori -bakteerista jakkaratestin avulla , kolonoskopia, hengitystesti tai verikoe. Tyypillisesti sitä' hoidetaan antibiooteilla ja vismutilla.

● Tutkimus alkaa tulla maha-aivo-akselilta - yhteydestä ruuansulatuksen ja mielenterveyden välille.Jos sinulla on H. pyloriin liittyviä oireita, kysy lääkäriltäsi testausta. Jos ei, älä hikoile sitä; vaikka&# 39: n asuttaisi vatsassa, se ei voinut&# 39: tä aiheuttaa välttämättä ongelmia niin kauan kuin suolistosi on terve.

201705261648164473945