On helikobakteeri-infektio riskitekijä sepelvaltimotaudin?

- Mar 21, 2017-

On helikobakteeri-infektio riskitekijä sepelvaltimotauti?


Mehran Rogha (1), Marjan Nikvarz (2), Zahra Pourmoghaddas (3), Keivan Shirneshan (4), Davood Dadkhah (2), Masoud Pourmoghaddas (5)Abstrakti

TAUSTA: On vielä kiistaa yhdistys Helicobacter pylori (H. pylori) -infektio on sepelvaltimotauti (CHD). Tutkimuksessa suunniteltu arvioimaan tätä yhdistys näytteessä iranilaisia Population.


Menetelmät: Lääketieteen ja huumeiden historia sekä paasto verinäytteet 112 peräkkäisen potilailla, jotka olivat ehdolla koronaariangiografian otettiin katetroinnin päivänä. Paasto verinäytteitä käytettiin mittaamaan C-reaktiivisen proteiinin (CRP), anti helikobakteeri immunoglobuliini G (anti H. pylori) ja interlukine-6 (IL6). Mukaan angiografia Raporttien osallistujat jaettiin sairastavilla potilailla (n = 62) tai ilman sepelvaltimotaudin (n = 43). Vertailla yhdistyksen välillä helikobakteeri-infektion, joilla oli sepelvaltimotauti, monimuuttuja logistinen regressio testejä käytettiin säätämällä sukupuolen ja iän, ikä ja sukupuoli sekä diabetes mellitus (DM), dyslipidemia (DLP), ja / tai kohonnut verenpaine (HTN), CRP tila ja IL-6 tasolla.


TULOKSET: Kuusikymmentä kaksi sepelvaltimotautipotilaalle ja 43 osallistujaa ei sepelvaltimotautia otettiin tässä tutkimuksessa. Keskimääräinen iät potilaiden kanssa ja ilman sepelvaltimotauti olivat 62,4 ± 9,5 ja 59,0 ± 10,5 vuotta vastaavasti. Monimuuttuja regressioanalyysimme oikaisun jälkeen historia DM ja / tai DLP ja / tai HTN plus CRP tila ja IL-6 tason osoitti merkittävää yhteyttä Helikobakteeri-infektion, joilla oli sepelvaltimotauti (OR 3,18, 95% CI 1,08-9,40).


YHTEENVETO: helikobakteeri-infektion on yksi todennäköinen riskitekijöitä sepelvaltimotaudin riipu historiasta DM, DLP, HTN, CRP tila ja IL-6 tasolla.


pylori.png