Hengitystestien tulos aikuisilla potilailla, joilla on epäilty pieni suoliston bakteerien ylikasvu

- Apr 02, 2019-

Hengitystutkimusten tulokset aikuisilla potilailla, joilla on epäilty pieni suoliston bakteerikasvu

Johanna Mattsson , 1 Maria Teresa Minaya , 2 Milka Monegro , 2 Benjamin Lebwohl , 2 Suzanne K. Lewis , 2 Peter HR Green , 2 ja Reidun Stenberg 2, 3 Kirjoittajatiedot Artikkelin huomautukset Tekijänoikeudet ja lisenssitiedot Vastuuvapauslauseke Tämä artikkeli on mainittu muut PMC: n artikkeleita. Mene:

Abstrakti

Tavoite:

Tavoitteena oli tutkia hengitystestituloksia potilailla, joilla oli epäilty SIBO, sekä suuntaa antavia SIBO-oireita, jotka on diagnosoitu hengitystestauksella.

Tausta:

Hengitystestausta käytetään havaitsemaan suoliston bakteerien ylikasvu (SIBO) mittaamalla suolistobakteerien tuottamaa vetyä ja metaania.

menetelmät:

Tämä retrospektiivinen poikkileikkaustutkimus sisälsi 311 potilasta, joilla oli ruoansulatuskanavan oireita ja joihin tehtiin hengitystesti SIBOn arvioimiseksi Celiac Disease Centerissä Columbian yliopistossa New Yorkissa vuosina 2014-2015. Potilaat jaettiin kahteen ryhmään lääkärin valinnan mukaan: laktuloosihengitystestausryhmä (72%) ja glukoosihengitystestausryhmä (28%). Niistä 38%: lla oli aiemmin ollut keliakiaa tai ei-keliakia-gluteenia.

tulokset:

Kokonaisuudessaan 46%: lla oli positiivinen hengityskoe: 18% oli positiivinen metaanille, 24% vedyn positiiviselle ja 4% molemmille kaasuille (p = 0,014). Myös 50%: lla oli positiivinen laktuloosihengitystulos ja 37%: lla positiivinen glukoosihengitystulos (p = 0,036). Yleisin oire hengitystestin suorittamiseksi oli turvotus ja ainoa kliinisen oire, joka osoitti merkittävästi positiivisen glukoosihengitystestin, oli kaasun lisääntyminen (p = 0,028).

johtopäätös:

Laktuloosihengitystesti oli useammin positiivinen kuin glukoosihengitystesti. Vedyn positiivisuus oli yleisempi kuin metaani. Puhallus oli yleisimmin havaittu oire potilaille, joille suoritettiin hengitystesti, mutta ainoa tilastollisesti merkittävä kliinisen oire positiiviselle glukoosihengitystestille oli kaasun lisääntyminen. Lisäksi tulokset osoittivat, että positiivisen hengenvetotestin tuloksen ja sukupuolen, iän, ei-keliakiagluteenin herkkyyden tai keliakian välillä ei ollut merkittävää yhteyttä.

https://lnkd.in/d3--dH3

H2