H.pylori -infektion oireet

- Aug 11, 2020-


1. Helicobacter pylori -infektion tärkeimmät oireet ovat ruoansulatuskanavan epämukavuus, joka ilmenee vatsakivuna, närästyksenä, happamat refluksit ja pahanhajuisena hengityksenä. Helicobacter pylori on yksi suorista bakteereista, jotka aiheuttavat huonoa hengitystä, jota on vaikea poistaa.


2. Helicobacter pylori voi aiheuttaa gastriittia ja mahahaavaa. Helicobacter pylori voi tuhota mahalaukun limakalvon suojaavan esteen ja itsekorjausmekanismin, vahingoittaa mahalaukun limakalvoa, mahahappo ja sappi syövyttävät mahalaukun limakalvoa ja aiheuttavat gastriittia ja mahahaavaa. Se ilmenee ylävatsan epämukavuutena, toistuvina vatsan täyteyden jaksoina, kipu, happamat refluksit, röyhtäily, pahoinvointi ja oksentelu.


3. Se voi myös aiheuttaa mahasyövän. Helicobacter pylorilla on genotoksinen vaikutus ja se voi aiheuttaa pahanlaatuisia muutoksia mahalaukun limakalvossa aiheuttaen siten mahasyövän.


4. Helicobacter pylori on erittäin tarttuvaa, sillä infektiotiheys on suuri ja se voi levitä suun, ulosteiden ja epäpuhtaiden astioiden avulla.