Mikä on Carbon 13-ureahengitystesti?

- Jun 24, 2020-

Mikä on Carbon 13-ureahengitystesti?

1

Urea Breath Test (UBT) tai hiili-urea hengitystesti on diagnostinen testi, jota käytetään määrittämään HH. Pylori tai Helicopter pylori -bakteeri vatsassa. H. pylori -bakteeri on vastuussa useista vatsaan vaikuttavista häiriöistä, mukaan lukien haavaumat, mahalaukun tulehdukset ja surkastuminen.


Carbon 13-urea Breath -testin periaate perustuu siihen, että H. pylori -bakteeri hajottaa ureaa hiilidioksidiksi. Tämä hiilidioksidi hengitetään sitten ulos sen jälkeen, kun se on päässyt vatsaan.


Testiä varten potilaan on nieltävä ureakapseli, joka on valmistettu pääasiassa hiilen isotoopilla. Jos mahalaukun alueella esiintyy H. pyloria, tämä urea hajoaa hiilidioksidiksi ja kulkee keuhkoihin verenkiertoon ja erittyy hengityksen kautta. Siksi otetaan näyte hengitettävästä hengityksestä ja mitataan hiilidioksidin tasot.


Jos hiili-isotooppi löydetään uloshengitetystä hengityksestä tai testi on positiivinen, se merkitsee H. pylori -bakteerien olemassaoloa. Jos hiili-isotooppia ei ole läsnä tai testi on negatiivinen, se osoittaa tartunnan puuttumisen tai infektion hoitamisen onnistuneesti.


IR 200