Miksi vatsahaavat toistuvat?

- Aug 14, 2020-

Miesystävälläni Mikella oli mahahaava hiljattain, ja hän heräsi usein yöllä. Hänellä todettiin mahahaava jo 15-vuotiaana. Toistuvien hoitojen jälkeen se meni silti ylös ja alas. Viiden vuoden ajan hän on kärsinyt toistuvasti vatsakivuista. Gastroenterology Departmentin lääkärin mukaan monilla avohoito-osaston mahahaavapotilailla on samanlaisia kokemuksia Mikesta. Mahahaavojen toistuvat hyökkäykset.

Miksi näin käy? Mitkä ovat ratkaisut?


Helicobacter pylorin hävittäminen on avain.


Toistuvat mahahaavat johtuivat ensin hoitamattomasta syystä. Esimerkiksi Helicobacter pylori -infektioon liittyvän gastriitin osalta, jos Helicobacter pylori ei parane, gastriittia ei voida parantaa. Hp (Helicobacter pylori) - infektio on tärkein peptisen haavauman syy. Potilailla, joilla on pohjukaissuolihaava, Hp- infektioiden määrä on 95- 100%, ja mahahaavan Hp- infektio on 70- 90%. Hp: n hoito ottaa pääasiassa käyttöön nelinkertaisen hoidon. Neljä lääkettä otetaan samanaikaisesti oraalisesti. Hoito on 10-14 päivää, ja parannusnopeus voi nousta noin 90%. Monet potilaat ottavat kuitenkin epäsäännöllisiä lääkkeitä, kuten ajoittaista lääkitystä. Voi johtaa resistenttien bakteerien tuotantoon. Jos helicobacter pylori on läsnä, mahahaavat voivat toistua.


Joten olkaa hyvä ja testatkaa h.pylori-infektio mahdollisimman pian. Richen toimittaja 13c urea hengitystesti se on ilman radioaktiivista, jota voidaan soveltaa lapsille, raskaana oleville naisille ja ikääntyneille. Klikkaa tästä lisätietoja siitä, miten testi h.pylori infektio.