Miksi käyttää 13c-ureahengitystestiä Helicobacter Pylorin havaitsemiseen?

- Jun 22, 2020-

Miksi käyttää 13c-ureahengitystestiä Helicobacter pylorin havaitsemiseen?


Urea-hengitystesti (UBT) on yksi tärkeimmistä ei-invasiivisista menetelmistä helikobakteerien pyloriinfektioiden havaitsemiseksi. Testissä hyödynnetään suun kautta annettavan urean hydrolyysiä entsyymin ureaasi avulla, jokaH tuottaa suuria määriä. Urea hydrolysoituu ammoniakkiksi ja hiilidioksidiksi, joka diffundoituu vereen ja erittyy keuhkoihin. Isotooppisesti leimattu CO2 voidaan havaita hengityksessä käyttämällä erilaisia ​​menetelmiä.201811212253203069822


Urean leimaaminen13C: llä on yhä suositumpaa, koska tämä ei-radioaktiivinen isotooppi on vaaraton ja sitä voidaan käyttää turvallisesti lapsissa ja hedelmällisessä iässä olevissa naisissa.


Hengitysnäytteet voidaan lähettää myös postitse tai kuriirilla etäanalyysikeskuksiin. Testi on helppo suorittaa, ja se voidaan toistaa niin usein kuin potilas vaatii. Ateria on annettava merkkiaineen ja H-pyloriureaasin välisen kosketusajan lisäämiseksi vatsan sisällä. Testi on yksinkertaistettu siihen pisteeseen, että kaksi hengitysnäytettä, jotka on kerätty ennen ja 30 minuuttia urean nauttimisen jälkeen nestemäisessä muodossa, riittää luotettavan diagnoositiedon tarjoamiseksi. 13C-urean tuotantokustannukset ovat korkeat, mutta voi olla mahdollista vähentää annostusta edelleen antamalla sitä kapselimuodossa.